dilluns, 18 d’agost del 2014

MAR I MUNTANYA de la IAIA! 100% autèntic!

Un arròs, un bon fricandó, callos i tants altres plats la meva àvia els "broda".


Un d'ells, és aquest pollastre amb escamarlans. Per a mi el millor mar i muntanya que pot existir.
Així doncs comparteixo amb vosaltres una de les joies de la corona, la recepta del pollastre amb escamarlans!

- 1 pollastre
- Conyac
- 4 cebes
- 2 escamarlans per persona
- 1 cabeça d'alls
- 2 tomàquets ratllats - Ametlles
- Pa fregit
- Brou de carn o pollastre

Primer de tot comprarem un pollastre a quarts o ens ho arreglem nosaltes mateixos/es. 

Els enrossirem amb una cabeça d'alls (hi posarem sal i pebre eh! no sigueu gamberros i gamberres!). 

A continuació un raig de conyac ben generós, sense por. Seguidament i després de dos minuts incorporem les cebes (pelades i tallades a mitja lluna).

No esperarem massa, uns 5 minuts i afegim el tomàquet ratllat. Ho deixarem fer amb tranquil-litat.

Després fem una picada ràpida d'ametlla ( ametlles picades amb pa fregit i un pèl de brou) i l'afegim.

Incorporem els escamarlans. Els deixarem una estona i després els apartarem.

Incorporem el brou de carn o de pollastre (depèn del que tingueu)i ho deixarem a foc baix fins que estigui al punt!

Quan estigui a punt d'acabar hi afegirem els escamarlans i ho deixarem tapat.

Aquest plat el podrieu acompanyar d'arròs o fins i tot cuscús.

Una perla autèntica de la gastronomia catalana i aquest plat concretament un plat estrella de la meva àvia!!!!!

@100vinagretes