dimarts, 27 de març del 2012

Els "AI,AI,AI".... a taula!!!






El grup de música “Ai,Ai,Ai” porta anys circulant per carreteres catalanes i també exportant la seva música pel món. Ara és el torn de barrejar la gastronomia amb ells per dues raons ben senzilles; la primera per que des de que tenia 14 anys els he anat escoltant i la segona és evident, per que és un grup que segueix mirant la qualitat de la seva música rumbera, fent del “ventilador” un moviment clau per no fer parar de ballar a la gent en els seus directes!
A part, com a grup del Maresme, els ingredients són “marca de comarca”... pèsols, calamar, patates... i maduixes!!!!

Fem un “AI,AI,AI”? Som-hi!

12 Maduixes
100g Pèsols
2 Patates
1 Ceba
4 Tomàquets madurs
1/2 Pebrot vermell
2 Calamars
100g Carn picada de vedella
1/2 cullerada de cafè de Xantana


Un plat molt divertit de fer a casa, un plat ple de detalls, ple de sorpreses pels nostres convidats o per fer-nos un regal a nosaltres mateixos.

Començarem pelant i passant per aigua les patates; les posarem a bullir. Un cop ja bullides farem un puré senzill, només aixafant la patata fins que ens quedi una textura llisa o suau. Amb un raig d'oli d'oliva.

Seguidament ens disposarem a fer el sofregit... tallarem la ceba ben petita i la començarem a fer amb un xic d'oli d'oliva, quan la veiem ja amb el color ideal hi afegirem el pebrot vermell (també tallat petit) ho deixarem fer uns 5 minuts a foc mig. A continuació hi afegirem els calamars tallats finets ( prèviament saltejats ) un parell de minuts. Quan ja els calamars hagin agafat color hi afegirem la carn picada... 4 minuts més tard ja hi podrem afegir els tomàquets ratllats i un raig de rom. Ho deixarem fer a foc mínim uns 10 minuts.

Ja feta, potser, la part més feixuga del plat començarem a fer les dues salses-cremes, la de pèsols i la de maduixa... comencem per la de pèsols...

Serà simplement sofregir els pèsols amb sal i pebre, quan ja hagin agafat color hi incorporarem aigua just que cobreixi, dos minuts a foc viu i ja ho podrem deixar refredar. Quan ja estigui ben refredat ho triturarem molt ben triturat, ens ha de quedar una salsa espessa.

Per la de maduixes... agafarem les maduixes, les netejarem i les triturarem, quan ja estiguin ben triturades afegirem la xantana ( la podeu trobar a qualsevol drogueria ) i ho triturarem una mica més; veureu com de seguida agafa la textura divertida i curiosa pel plat.

Ara ja només ens queda muntar-ho bé en el plat ( ho podeu fer com a la foto o si voleu fer volar la vostre imaginació... millor!!! ).
Les maduixes a part de fer de decoració ( amb una més que prou ), també és un símbol del “ventilador” dels AI,AI,AI!!!!

Bon profit!!!