Quan vaig escoltar SANJOSEX per primer cop em va encantar la ja conegudíssima cançó “animal salvatge”... una veu i una música que em va deixar ben sorprès!
Quan vaig anar buscant més coses d'ell cada cop em trobava amb cançons i detalls impressionants...
Cançons treballades, cançons per escoltar!
I quan encara vaig seguir llegint més sobre qui era SANJOSEX, em vaig trobar amb l'alegria que vivia a la Bisbal! L'alegria venia dels meus propis records...de quan jo era petit i els meus avis sovint em portaven allà per comprar ceràmica i de pas comprar un postre que com no... es diu “bisbalenc”( postre fet amb pasta de full, pinyons, cabell d'àngel i sucre ).
Per tan com a cuiner i com a persona que li agrada menjar i descobrir menjars diferents amb ell vaig i he trobat l'excusa perfecta per fer-li un plat!
El plat SANJOSEX, un plat per mi com la seva música... amb elements sorpresa!
Ingredients per fer un SANJOSEX
- 2 cebes de figueres
- 7 espàrrecs verds
- 1 pebrot i 1/2 (vermell)
- 400g botifarra negra
- 8 tomàquets madurs
- 70g de fua
- 80g gamba pelada
- orenga
- pipes pelades
- conyac
- ratlladura de taronja
Primer sofregirem les cebes amb un xic de sal fins que ens quedi ben daurat, quan ja estigui al nostre gust hi afegirem els espàrrecs verds ( prèviament tallats petits). Hi afegirem un raig de conyac.
A continuació el 1/2 pebrot vermell tallat a tamany d'una ungla ( vaja, petit, però que es noti ).
Afegirem la botifarra negra tallada a trossets petits, però no ens passem de petits... que es noti la seva textura ... durant 2 minuts ( més o menys! )
A continuació afegirem els tomàquets ratllats amb una mica de pela de taronja també ratllada (la taronja dona un perfum al plat boníssim ).
Ho deixarem fer a foc lent durant uns minuts, seguidament hi incorporem el fua (prèviament passat per la planxa ) tallat a trossets petits... el fua ens farà donar un caràcter al plat diferent, una aroma i un gust amb personalitat! ( si enlloc de peces de fua a la planxa fem servir el que es diu “mi-cuit”, també ens donarà un gust diferent).
Ho deixarem coure tot plegat una estona, uns minuts, després hi afegirem les gambes ( només tallades per la meitat ).
Quan ja ho estigui al nostre gust ho deixarem refredar una mica, i aquí ens trobarem amb dues opcions per farcir...
1- Agafarem el pebrot vermell i el tallarem per farcir ( veieu a les fotos ) s'omple amb el que hem fet i ho tancarem; es pot tancar amb escuradents, per exemple. Ho posarem al forn a 180g amb un raig d'oli... fins que ens quedi el pebrot cuit o semi cuit.
2- Faríem el mateix amb el pebrot, però aquest cas el pebrot el deixaríem cru. Una altre visió, aquesta de cara potser mirant cap a l'estiu.
BON PROFIT!!!!