VOULAVENT... “LE PORTRAIT DE N'IMPORTE QUI”
El temps ens obre les seves grans portes i ens ofereix una única opció, viure en un món sorprenent!
El retrat d'aquesta cançó com bé ja diu.. podria se de qualsevol persona, i té tota la raó, quan la llegim i escoltem, veiem la veritat escrita en poques paraules.
Doncs aquesta recepta per a mi es tot plegat... els vol-au-vents seria el temps que ens acull i ens deixa omplir l'espai amb el que ens va passant... la salsa i els altres ingredients són una petita peixera on hi nadem cada dia, el que ens passa el dia a dia, les sorpreses mai calculades...
Fins i tot aquesta cançó m'ha recordat la pel-licula... “Big Fish”...només cal que la mireu (si no l'heu vist ja) i veureu algunes similituds... sobretot “el temps”, tan important!
El retrat d'un plat amb ingredients
- 1 ceba de figueres
- 1 pebrot vermell
- 1 branca de farigola
- 10 dàtils
- 300g de gamba petita pelada
- 200g de salmó fresc
- 6 vol-au-vents
- llet
- farina
- 100g formatge ratllat (si és parmesà millor)
- mantega
- sal
- 1 raig de rom
Començarem pelant i tallant la ceba ben petita i la sofregirem amb un xic d'oli ( hi posarem una mica de sal ).
Quan la tinguem ja un pèl daurada hi incorporarem el pebrot vermell ( tallat ben petit ), ho deixarem sofregir tot plegat fins que ens vagi quedant la textura desitjada; hi afegirem un raig de rom.
Afegirem les gambes i el salmó ( aquest últim tallat a quadradets petits ) i ho deixarem uns dos minuts a foc mig, ja que tan el salmó com les gambes no necessiten molta cocció, de seguida es couen.
Encendrem el forn i el posarem a gratinar.
Hi afegirem una mica de la beixamel de dàtils (més avall explico com ferla ) i un raig de llet, ho deixarem fer fins que ens quedi una textura cremosa per omplir els vol-au-vents.
Ja només ens caldrà omplir els vol-au-vents, posar la beixamel, el formatge ratllat i cap al forn!
I per fer la beixamel de dàtils...
Sofregirem 1/2 ceba fins que ens quedi un color daurat, després hi afegim els dàtils tallats ben petits, ho deixarem un parell de minuts.
Afegirem la mantega ( un tros no gaire gran, uns 20g ) fins que es desfaci, després la farina ( unes tres cullerades ) i ho deixarem coure uns 4 minuts.
Ja només ens quedarà cobrir-ho amb llet i deixar-ho fer fins que ens quedi la textura de beixamel que volem... hi afegim sal i un pèl de pebre.
Si veiem que no agafa la textura de beixamel, la gran salvació és l'amiga... “Maizena”; agafaríem una cullerada d'ella i ho mesclaríem amb llet, ho incorporaríem a poc a poc a la nostre beixamel ( quan encara estigués al foc ) i ja veurem que en un moment ho tenim.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada