Ja fa bastant de temps un bon amic meu em va recomanar “LA IAIA” junt amb altres grups de la comarca d'Osona... aquest grup, però és el que em va captivar més, potser va ser per la seva cançó “Jo vull ser la meva iaia”... però a partir d'aleshores em vaig considerar un admirador de la seva música.
Guanyadors del SONA9 del 2010 i amb una carrera ascendent (ningú ho pot negar) s'han fet un lloc més que merescut a la música cantada en català.
La seva senzillesa junt amb unes lletres molt ben fetes han fet d'aquest grup, un dels meus preferits, un dels grups que puc escoltar a qualsevol moment.
Per ells doncs aquesta recepta inspirada amb el grup, amb la seva barreja i amb la seva “parada i fonda” a Barcelona.
Us preguntareu que té a veure un arròs amb ells? Doncs bé, aquest arròs és un mar i muntanya... evidentment com ja sabeu ells venen de Vic, però han entrat amb força a Barcelona. La mescla d'ingredients també hi fa molt (pel meu gust) per a ells.
A més aquesta recepta l'he fet conjuntament amb la meva “iaia”, per tan és una recepta de “IAIES A NÉTS” una tradició culinària que per desgràcia s'està perdent; aquesta recepta per tan és un 2x1, pel grup “LA IAIA” i per reivindicar les receptes de les iaies de Catalunya.
Us deixo amb la recepta conjunta ( cuinar amb la iaia no té preu! )
QUÈ HEM COMPRAT AMB LA MEVA IAIA?
- 1/4 de conill
- 2 tomàquets madurs
- 1 pebrot vermell
- 1 ceba
- 3 grans d'all
- 4 carxofes
- 10 musclos
- 10 petxines
- 5 gambes
- 5 escamarlans
- 1 sèpia petita
- 1 “bric” caldo de verdures
Amb el mateix oli i fregirem la sèpia (tallada al nostre gust). Quan s'hagi begut la seva pròpia aigua hi afegirem un pèl més d'oli.
Afegir el pebrot vermell i la ceba (tallat petit). Quan ja estigui cuita la ceba hi afegirem els tres grans d'all (ben picats). Ho deixarem uns 4 minuts a foc mig.
Seguidament i afegim les carxofes tallades a octaus (8 trossos de cada carxofa) i un parell de minuts amb el sofregit. A continuació hi afegim el tomàquet i el conill ( el que havíem apartat ).
Ho deixarem que vagi fent, quan ja veiem que s'ha consumit suficient hi afegim el marisc i la closca (petxines i musclos... prèviament oberts al vapor ).
Ja només ens quedarà posar l'arròs ( jo i la meva iaia ho fem amb tasses de cafè... tassa per persona ). Seguidament el caldo (que estigui calent) i ho cobrirem amb ell... normalment són 20 minuts de cocció... depenen de la varietat del gra. Si veiem que s'està assecant durant la cocció hi afegim més caldo o un pèl d'aigua.
I ja tenim la recepta “IAIES I NÉTS” pel grup “LA IAIA”
Espero que us agradi i que arribem a canviar el nom ja cremat de “mar i muntanya” per... anem a fer un arròs de “LA IAIA”!!!!!
BON PROFIT!!!!