dimecres, 2 de novembre del 2011

"SENYORA TÍMIDA"

El temps passa volant i ja tenim aquí la segona recepta del disc "BIGOTI VERMELL", de l'Anna Roig i l'Ombre de ton chien.
Aquest cop, toca el torn a la cançó "SENYORA TÍMIDA", un plat simpàtic i diferent, com el caràcter de la cançó.
Com veureu al plat les albergínies farçides són les protagonistes... amb la seva capa de tímidesa (crema de carbassa) amb els somnis de la protagonista (castanyes, girgoles arrebossades i la fantàstica gelatina de colors).
És un plat entretingut de fer, però amb uns resultats realment fantàstics....

Ens treiem la timidesa? SOM-HI


                                                                SENYORA TÍMIDA

- 1 ALBERGINIA
- 1 GRAPAT DE GÍRGOLES
- 1/2 CARBASSA (tamany mitjà)
- 2 OUS
- 5 TOMÀQUETS MADURS
- PA RATLLAT
- 1 CARBASSÓ
- 1 PASTANAGA
- 1 PEBROT VERMELL
- 4 CASTANYES CUITES
- 1 RAIG DE RATAFIA
- GELATINA DE COLORS (a gust!)
- ORENGA


ARA SÍ.... COMENÇEM!

Primer de tot partirem l'alberginia per la meitat, la buidarem amb compte amb un ganivet petit; tallarem la part que hem buidat a trossets petitsi ho deixarem a un colador amb un xic de sal.
Per començar aquesta aventura tallarem la ceba ben petita i la posarem a una cassola amb un pèl d'oli, ho deixarem fer fins que la ceba quedi aquell color quasi transparent.
Seguidament hi incorporarem el carbassó, pebrot vermell, pastanaga (rentat i tallat ben petit) junt amb la ceba i ho deixarem que vagi fent.
 Quan ja veiem la mescla de verdures a punt d'estar i incorporarem l'alberginia tallada que teniem al colador i un grapat de girgoles( deixant 4 talls apartats...) ho deixarem fer a foc mig.
Seguidament  (quan ho tinguem al nostre gust de cocció) i posarem els tomàquets ratllats amb un raig de ratafia, un parell de castanyes (ja torrades) ratllades i ho deixarem fer tapat i a foc baix.

Mentre la nostre mescla "tímida" es va coent simplement, agafem les girgoles que hem reservat i les arrebossem, les deixarem apartades (encara no ho fregirem).

Ja amb la mescla´"tímida" feta ens tocarà el torn de fregir els "esquelets" de les alberginies... cap secret... força oli (oliva i girassol, una mica de cada) i sobretot després de fregir posar sobre d'un plat amb paper absorvent.

Ara ja només caldrà fregir les girgoles i començar a muntar el plat... la foto està posat d'una manera però podeu posar-ho de moltes i variades formes... així, com està a la foto és el que m'ha transmès la cançó!

Veureu que les castanyes tenen un color diferent... bé, vaig estar fent unes proves amb elles... finalment vaig creure més oportú apuntar a la recepta... castanyes ja fetes (menys complicació pels cuiners i cuineres de casa!!!).

I com a pas definitiu, les gelatines de colors al voltant del plat! Un plat on hi trobarem molts colors i diferents tonalitats d'ells!

                                             BON PROFIT - BON APPETIT