dijous, 17 de novembre del 2011

"PETONS ENTRE CAMIONS" a taula!

Una cançó com aquesta necessita un tractament especial, no un gran plat ni grans mescles de gustos, simplement un plat fàcil de fer i amb ple de colors. No per ser senzill ha de ser dolent.... no pas! Una “quiche” és un dels plats més aplaudits als sopars d'amics, és potser del que s'espera més quan hi han diferents plats i de cop apareix ella! Hi han moltes i variades formes de fer un plat així, aquesta és clarament la cançó... es mescla tot en silenci, protegits per la massa. Fem aquesta “quiche” a les nostres cuines i escoltem “Petons entre camions” de ben segur us sentireu a gust i tranquils.

Voleu saber que podria dur aquesta parella de la cançó... per fer un picnic?



                                  QUICHE AMB POLLASTRE I AMICS (X 4 PERSONES)

  • 1 Paquet de pasta de full, o brisa (millor aquesta darrera)
  • 2 Cebes
  • 5 pastanagues
  • 1/2 Carbassó
  • 1/2 Alberginia
  • 1 Pot nata líquida
  • 1 Raig de llet
  • 1 Troç de mantega (20g més o menys)
  • Sal
  • Pebre
  • 2 Cullerades de farina
  • 1 Raig de ratafia


CANTEM O CUINEM....? SOM-HI!!!!! ( LA RESPOSTA ÉS.... LES DUES COSES!!!)


Començarem tallant les dues cebes (pelades prèviament) ben petit, més aviat... millor les picarem!

Ho posarem a una paella amb una mica d'oli, que vagi sofregint fins a quedar aquell color “caramel” aquell que agrada tan quan cuinem.

( a la vegada que posarem el paquet de pasta brisa a un motlle, preferiblement rodó, calentem el forn a 220 graus i la posarem amb el motlle prèviament untat amb mantega )

Ja tinguen la ceba amb el seu color i incorporem les pastanagues, carbassó i albergínia, evidentment tot pelat i tallat ben petit... que ho notem, però que quan ho mengem... no ens ofeguem, eh!!!

Ho deixarem fer tot junt fins el moment que ho tinguem cuit, en aquell moment afegirem el raig de ratafia i els dos tomàquets ratllats i ho deixarem fer un pèl més. Seguidament les dues petxugues de pollastre tallades a trossets petits.

A continuació el tros de mantega que es desfaci amb calma amb els ingredients. Seguidament les dues cullerades de farina que es cogui tot plegat.

Seguirem amb la incorporació de la nata líquida i un raig de llet... que vagi fent fins que hagi quedat una “farsa” al nostre gust. Ja ens posarem a fer la part final molt senzilla... posarem aquesta farsa ja amb la massa (que la tindrem cuita, normalment són 5 minuts de massa al forn) i tot cuit ho deixarem al forn com un pastís